37. Ahilik Haftası Kapsamında ‘Gelenekten Geleceğe Bursa Ahilik Buluşması’ Düzenlendi.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince, 37. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Gelenekten Geleceğe Bursa Ahilik Buluşması” gerçekleştirilmiştir.

Programa, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes ŞENER, TESK Genel 
Başkanı Bendevi PALANDÖKEN, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fahrettin BİLGİT, TESKOMB Genel Başkanvekili Bahri ŞARLI, BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İdris DOĞRUL ve çok sayıda esnaf ve sanatkar katıldı.

Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes ŞENER programda yaptığı konuşmada, Ahiliğin geçmişten geleceğe taşınmasının önemine değindi. Ahi Esnaf Beratı uygulamasının ticaretin etik ve ahlaki değerlerine uygun ticari faaliyetleri desteklemek amacıyla başlatıldığını ifade eden ŞENER, günümüzde esnaf ve sanatkarların karşılaştığı zorluklar ve teknolojik değişimlerin, yeni fırsatları da beraberinde getirdiğini belirtti. Bu zorlukların üstesinden gelinmesi için esnaf ve sanatkarlarımızın dijitalleşme ve yenilikçi yaklaşımlar konusunda yetkinleşmesi gerektiğini dile getirdi.

Program, Ahi Evran’ın yapay zeka ile oluşturulmuş video gösterimi ve “Ticaretin Ahlakla Buluştuğu Kültür: Ahilik” başlıklı panel ile devam etti.