TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İşbirliğiyle Etik ve Ahilik Felsefesi Işığında 'Ticari Ahlâk' Eğitimi Gerçekleştirildi.

Etik ve Ahilik Felsefesi Işığında 'Ticari Ahlâk' eğitimlerinden 4.sü Bakanlığımız ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde, 18 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. 

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Topluluğu organizasyonunda TEPAV Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, program konuşmacısı Sevgi Baydar Akgün tarafından bir sunum gerçekleştirilmiştir.

Sozkonusu sunum vesileyle, üniversiteden mezun olduktan sonra meslek hayatına atılacak genç hukukçulara ve diğer bölüm öğrencilerine bilhassa adalet ve vicdan ilkelerini önceleyen, etik farkındalık sahibi, liyakat ve bilgi temelinde yol yürüyecek gençler olmalarının önemine değinilerek, Ahilik kültüründeki modelin gerektirdiği mesleki yetkinliklerine, toplumsal hayatın diğer alanlarında da 'iyi insan' olma vasfını hâkim kılmalarının neden önemli olduğu anlatılmıştır.

Yine sunum vesileyle, Türk Devlet yapılanmasında hâkim bir unsur olarak öne çıkan Ahilik kurumunun, özünde saklı etik kodlar ile sadece bireysel ve toplumsal mutluluk değil, dünya barışı için de umut olacağına işaret edilmiştir.

İki saatlik programın ardından etkinlik, soru cevap bölümü ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona ermiştir.