2022 - Yılın Ahisi, Kalfası ve Çırağı

Zeki SATICI - Faik AKSU - Samet ÇAKIR
YILIN AHİSİ

Zeki SATICI - Kerestecilik (AKSARAY) 
1954 doğumludur. İlkokulu bitirdikten sonra marangozluk mesleğinde çalışmaya başlamıştır. 1967 yılında Konya’ya giderek orada 6 aylık bir eğitim sonrası tekrar Aksaray’a dönüş yapmıştır. Askere gidene kadar meslekte çalışmaya devam etmiştir. 1976 yılında babası tarafından açılan marangozhanede çalışmaya başlamıştır. 2006 yılında esnaf sicil kaydını yaptırarak kendi adına işyerini açmış olup, halen faaliyetine devam etmektedir. Zeki SATICI başta Antalya ve Konya olmak üzere birçok şehirde camilerin dekorasyonlarını, minberlerini, mihraplarını, kürsülerini ve levhalarını yapmaktadır. Boş zamanlarını değerlendirmek için de camilerin minyatürlerini yapmaktadır. (Mevlana Müzesi, Edirne Selimiye Camii, Manisa Muradiye Camii, Ümmügülsüm Camii, Aksaray Ulu Camii, Eskil Ulu Camii ) Eserlerininin tanıtımını da yurtiçinde gerçekleştirilen bazı etkinliklerde sergilemiştir. Zeki SATICI meslek hayatında, esnaf ve sanatkârlara örnek olmasının yanı sıra çevresinde dürüst, güvenilir, meslek ahlakına saygılı, hak ve hukuka riayet eden, şefkatli, cömert, saygılı ve güler yüzlü bir esnaf olarak tanınmaktadır.
 
YILIN KALFASI

Yağız Faik AKSU - İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi (SİNOP)


2004 doğumludur. Mobilyacılık mesleğinde çalışmaya küçük yaşta başlamıştır. Özellikle coğrafi işareti de bulunan Sinop kotrasının yapımı işi ile uğraşmaktadır. Aynı zamanda, Sinop Mesleki Eğitim Merkezinin Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Meslek Alanının İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi Meslek Dalından 2022 yılında Kalfalık Belgesini almıştır. Yağız Faik AKSU Çevresinde dürüst, güler yüzlü, güvenilir, iş ve meslek ahlakına saygılı, kendi mesleğine değer katmak için özverili çalışmalar yapan bir kişi olarak bilinmektedir.



 

YILIN ÇIRAĞI 

Samet ÇAKIR - Bobinaj (KIRŞEHİR)


2008 Kozaklı/NEVŞEHİR doğumludur. Meslekte çalışmaya Ortaokulu bitirdikten sonra 2021 yılında başlamıştır. Aynı zamanda Kırşehir Badem Pınarı Mesleki Eğitim Merkezinin Elektrik-Elektronik Teknolojisi Meslek Alanının Bobinaj Meslek Dalında eğitimine devam etmektedir. Samet ÇAKIR çevresinde dürüst, güvenilir, iş ve mesleği öğrenmeye hevesli ve gayretli bir kişiliğe sahip olmasıyla tanınmaktadır.